به مناسبت روز قدس، محمود احمدی نژاد- رییس جمهوری ایران، با بیان اینکه رژیم صهیونیستی ابزار تسلط بر خاورمیانه است، گفت: «وجود این رژیم توهین به همه بشریت و تخریب شخصیت همه ملتها است».
رئیس جمهوری ایران، بار دیگر بدون نام بردن دشمن گفت: «همه باید مراقب طراحی دشمن برای نجات رژیم صهیونیستی باشیم؛ امروز آنها دست به طراحی بسیار پیچیده و فریبنده "تشکیل دو دولت" زدند، در حالی که اگر صهیونیستها- غده سرطانی، در سرزمین فلسطین بمانند، آینده همان آش و همان کاسه است».
محمود احمدی نژاد، همچنین ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین را زیر پرسش برد و گفت: «پذیرش دو دولت به معنای برباد رفتن 100سال مقاومت است و هرکس آن را بپذیرد، باید بداند که در خط ملتها نیست و در نقطه مقابل ملتها قرار دارد».
رئیس جمهوری ایران، نه تنها در بر شمردن تاریخ غلو کرد و از 100 سال مقاومت سخن گفت در حالی که سند برپائی دو کشور اسرائیل و فلسطین در سال 1947 در سازمان ملل مهر خورد، بلکه در سخنان خود بارها به مسائلی اشاره کرد که ربطی به یکدیگر ندارند. از جمله او از سیطره صهیونیسم بر دولت های غربی صحبت کرد و در ادامه گفت: «در کشورهای غربی مردم حق انتخاب ندارند و مجبور هستند از میان دو حزب یکی را انتخاب کنند و از یک حزب به حزب دیگر پناه ببرند در حالیکه "سگ زرد برادر شغال" است».
محمود احمدی نژاد، بر این تأکید کرد که شرایط امروز بسیار خطیر است و افزود: «لحظهای غفلت ممکن است همه دستاوردهای ملت ها را بر باد دهد و دشمنان را برای صدها سال مسلط کند».
سخنان محمود احمدی نژاد علیه اسرائیل، که به شکل تلویحی پاسخی است به بحثهائی که در اسرائیل بر سر حمله به ایران در گرفته، درراستای سخنانی قرار می گیرد که در ایران از چندی پیش شنیده می شد واز جمله رهبر جمهوری اسلامی نیز به اسرائيل هشدار داده بود که حمله این کشور به ايران «مثل صاعقه بر سر خودش فرود می آيد».
گر چه در اسرائیل اکثر خبرهای در پیوند با ایران، از آمادگی این کشور و یا یکدست شدن موضع مقامات آن برای حمله به ایران حکایت می کنند، شیمون پرز- رئیس جمهوری اسرائیل، شب گذشته با گفتن این که اسرائیل نمی تواند بدون شرکت آمریکا به ایران حمله کند، بحث آفرید.
نزدیکان بنیامین نتان یاهو- نخست وزیر اسرائیل، با نکوهش بسیار از شیمون پرز گفتند، که این موضع در تضاد است با خط برگزیده توسط نتان یاهو و بنابراین می توان گفت که رئیس جمهوری از حوزه اختیارات خود فراتر رفته است.
این منابع گفتند شیمون پرز در گذشته در پیوند با امنیت ملی سه اشتباه کرده است: یکی با امضای توافق های اسلو که بر مبنای آن گفته می شد یک خاورمیانه تازه به وجود خواهد آمد؛ دیگری تصور اینکه با خروج نیروهای اسرائیلی از غزه، صلح برقرار خواهد شد و سرانجام اینکه در سال 1981 با ویران کردن رآکتور عراقی مخالفت کرد که خوشبختانه "مناهیم بگین" موضع وی را در نظر نگرفت.
شماری در اسرائیل این برخورد اطرافیان نتان یاهو را بسیار خشونت بار توصیف کردند و گفتند، اینکه نخست وزیر خود را پشت سخنان نزدیکانش پنهان کرده، چیزی از خشونت نکوهش ها نمی کاهد.
شماری تحلیل گر دیگر می گویند، رئیس جمهوری با این کار خود می تواند به جبهه مخالف حمله به ایران کمک کند.
شیمون شیفر- تحلیل گر سیاسی روزنامه "یعدیوت آهارونوت"، می گوید: رئیس جمهوری به هدف خود رسید و موضعش که با موضع شماری از بلند پایهگان نهادهای امنیتی و اطلاعاتی یکسان است می تواند کفه ترازو را در جهت آنان پائین بیاورد. و نتان یاهو هم که می گوید، این اوست که می تواند به تنهائی در مورد حمله به ایران تصمیم بگیرد، ناچار به تغییر در موضع خود خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر