به گزارش خبرگزاری بلوچ نیوز: یک عضو ارتش آزاد سوریه، گروه مخالف مسلح حکومت دمشق، به صدای آمریکا گفته است که ۴۸ ایرانی گروگان این گروه «از فرماندهان سپاه پاسداران ایران هستند» و آزادی آنها را به تحقق شروطی مشروط کرده است.
به گزارش صدای آمریکا سرتیپ مالک الکردی، فرمانده عملیات و نایب رئیس ارتش آزاد سوریه، افزوده است که «اگر حکومت ایران حقوق و شان انسانی مردم خود را محترم بشمارد و نیز تلاش کند کشتار در سوریه متوقف شود، گروگانهای ایرانی را آزاد میکنند».
این فرمانده مخالفان حکومت سوریه گفته است که «مدارکی که نشان میدهد گروگانهای ایرانی فرماندهان سپاه پاسداران هستند را به کشورهای غربی داده است».
مقامهای دولت ایران هنوز در مورد این خبر اظهارنظر نکردهاند.
منابع خبری روز شنبه، ۱۴ مرداد از ربوده شدن ۴۸ ایرانی در دمشق خبردادند، ساعاتی بعد هم سفارت ایران در سوریه با تایید این خبر اعلام کرد که این افراد در قالب کاروانهای آزاد زیارتی به سوریه سفر کرده بودند، چراکه اعزام رسمی زائران به سوریه متوقف شده است.
علیاکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران، تائید کرده بود که شماری از ۴۸ ایرانی گروگان گرفته شده در سوریه بازنشستگان سپاه پاسداران و ارتش هستند. یک روز بعد رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران این سخنان آقای صالحی را تکذیب کرد.
فرمانده عملیات و نایب رئیس ارتش آزاد سوریه گفته است: سوریه در حال جنگ است و هیچ زائری وارد این کشور نشده است.
حکومت جمهوری اسلامی ایران ازسوی مخالفان حکومت سوریه به حمایت از بشار اسد، رئیسجمهور این کشور، در سرکوب مخالفان سوری متهم شده است.
همزمان یک مقام دولت آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفته است که «دستکم تعدادی از این ۴۸ ایرانی گروگان گرفته شده در سوریه زائر نبوده بلکه از اعضای سپاه پاسداران ایران بودهاند.»
این مقام دولت آمریکا که نامش فاش نشده، تعداد افراد سپاه در میان گروگانهای ایرانی را اعلام نکرده است.
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا، و ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، ایران را به راهاندازی و آموزش یک گروه شبهنظامی برای ارتش سوریه متهم کردهاند.
ایران نزدیکترین متحد بشار اسد در منطقه خاورمیانه به شمار میآید و کشورهای غربی و آمریکا ایران را بارها متهم به یاری بشار اسد در کشتار مردم سوریه کردهاند. ایران این اتهامها را رد میکند و متقابلاً دخالت کشورهای غربی در سوریه را موجب بحران این کشور دانسته است.
سوریه از اسفندماه سال ۸۹ صحنه درگیری مخالفان بشار اسد با ارتش این کشور بوده است. براساس برآورد کمیساریای پناهندگان سازمان ملل ۲۷ هزار شهروند سوری در این مدت از این کشور فرار کرده و عمدتا در ترکیه، لبنان و اردن پناه گرفتهاند.
به گفته فعالان سوری از زمان شروع اعتراضهای مردم سوریه به حکومت بشار اسد تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر در این کشور کشته شدهاند.
والری آموس، رئیس کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، نیز گفته است که بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم کشور بحرانزده سوریه نیاز مبرم به کمک دارند.
همزمان با تشدید بحران و کشتار در سوریه، عضویت این کشور در «سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی» به حال تعلیق درآمده، اقدامی که ایران آن را «غیرمنصفانه و غیرعادلانه» دانسته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر